Hortet Seleccions | L’Alfàbrega
17191
post-template-default,single,single-post,postid-17191,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

17 Jun L’Alfàbrega

Es una planta originaria de Asia i Africà. Va se introduïda en Europa a finals del segle XVI, adaptant-se fàcilment al clima mediterrani. Des de les hores es va convertir, en un herba medicinal i aromàtica, pels nostres plats i per les nostres farmacioles.

Como a condiment gastronòmic, s’ha guanyat un lloc indiscutible, en moltes receptes típiques de la cuina mediterrània… pizzes, pasta, plats de carn i de peix, la fan servir com a condiment, conscient o inconscientment aporten al plat, les seves característiques digestives, carminatives i sedants.

Com a planta medicinal, es caracteritza per les seves propietats  antiespasmòdica, sedant, antipirètic, i digestiva.

Esta indicada en cas de refredats, grips, febre, debilitat, migranyes, insomni i trastorns estomacals com gasos, dispèpsia….

En Medicina Xinesa, es una planta que regeix, per lo qual beneficia,  estomac, el cervell i la sang.

Varietats
L’alfàbrega, te  un ampli ventall de diferències morfològiques. S’agrupen en tres classes principalment: de fulla gran, de fulla fina i de fulla porpra.

Alfàbrega fulla fina Es una planta de fullatge molt perfumat. Està demostrat que la seva intensa olor, espanta a les mosques i mosquits. Es molt apreciada al estiu, quan les cases estan obertes, per mantindrà las plagues a ratlla. En jardineria ecològica, s’entremescla amb diferents cultius per espantar pugons, àcars o paneroles.

Albahaca griega

Alfàbrega geganta o genovesa, és la típica per cuinar, imprescindible en pestos,  salses de tomàquet, mozzarella,…

albahaca

Alfàbrega porpra. Planta de fullatge porpra molt decoratiu, menys aromàtica que les anteriors, encara que també s’utilitza en cuina i com a infusió. Es apreciada sobretot pel seu efecte decoratiu en els plat.

albahaca_morada

Assumpta García                                                                                                                                                                                                                               Naturòpata